Ont

Sitter och lider i soffan nu, har så ont! Känns fortfarande konstigt att säga att jag har ont när jag har fött barn och vet hur det känns haha. Men aj, nu gör det ont.


En sån här fin mössa fick man ha och jag kan säga att det där flinet är mer för att jag var så sjukt nervös.










Nervös

Ska snart till tandläkaren för operation och det enda jag tänker på är att inte smitta Tilde med sånt när hon blir äldre. Det här har inget med tandborstning att göra som tur är, det är mina dåliga visdomständer dom sitter både fram och åt sidan.
Hoppas att hon slipper sånt min lilla älskling.

Hörs senare ikväll om hur det gick.







Fötterna är SÅ roliga :) Och hennes polare vargen, smakar gott gör han också!

Sov du lilla.

Som ni vet så gillar inte Tilde att sova i sin säng, men hör och häpna! Nu har jag börjar med en skiva som heter Sov du lilla och nu har hon sovit i sin säng 2 timmar än så länge, helt otroligt!  
 
Det är en person som har jobbat med nyfödda sen 2005 och gjort hörseltester och märkt att ljuden som använder är väldigt lugnande för barnen. Dom ska likna ljuden i mammans mage.
 
Så här står det på sidan.
 
--
Urljud = ljud som finns i oss någonstans från begynnelsen (det trygga fosterlivet) och berör oss på ett väldigt speciellt sätt. För ljud skapar minnen. Kanske är det därför vi kan sitta på en strand och få ro i själen!
 
Ljud är en källa till glädje, gemenskap och njutning. Det är med ljud vi formar orden, förmedlar tankar och kunskaper.

Mammas ljud, ett klickande, knarrande, delfinliknande ljud från tarmrörelser och mage. Det trygga kluckande ljudet från moderkakan som vi kan återfinna vid havet. Hela tiden kan man höra mammas hjärtljud i bakgrunden.
--
 
Och det stämmer ju, så jag slog till och nu kör vi stenhårt på snuttefilten och skivan! Ikväll tänkte jag att jag skulle försöka få henne att sova i sin säng för natten, får se imorgon hur det går.
 
 
 
 
 
 
Morbror Fredrik var här imorse och tog en fika, skönt med sällskap på morgonen :)  

Om du nu vill lägga dig i.

Okej, nu när jag har fått min första negativa kommentar så tänkte jag ge den ett helt inlägg.
Snällt va?
 
Så här skriver hen.

Men oj, inte får man ha en sån stol till en sån liten?! Och sitta fram ska man då inte göra, man rekommendera ju bakvänt tills dom är fyra..beroende på längd och vikt. Men absolut inte när dom är så är små! Du ser väl att nackstödet inte skyddar hennes nacke. Ett av mina barn har en liknande och han är fyra. Tyckte butiken som sålde den att den verkliga var passande till en sån liten och dessutom framåtvänd?

 

Nu ska jag besvara det här utan att skriva någonting jag kommer ångra sen.

För det första, nu ska jag göra det lätt för dig. HÄR får du länken till själva stolen.

http://www.forsman-motor.se/barnstol-f500k/4049-0

Märket heter Sparco och är godkänns i Sverige enligt som regler som gäller alla andra bilbarnstolar'

 

 

1. Som du ser så är stolen godkänd ifrån 0-18kg. Jag hade inte satt henne som nyfödd i den. Hon är snart 5 månader och väger nästan 8 kg vilket gör att hon mer än väl passar för stolen.

 

 

2. Är du galen? Tror du att jag skulle sätta min lilla bebis framåt när hon inte är stabil i nacken? Om du tittar närmare på bilden kan du klart och tydligt se att det är ett bälte i det vänstra hörnet. Det skulle alltså vara ett till bälte i framrutan framrutan. Har ni det i eran bil så får du antar jag att du måste vara någon slags supermiljonär för ingen annan jag känner har ett bälte där. Då får du också vänligen kommentera igen eftersom att jag inte förstår vad man ska ha det bältet till?

 

 

3. Nackkragen. Den kan man flytta upp och ner hur man vill. Anledningen till varför jag flyttade upp den var att hon var varm runt huvudet och vi precis hade satt oss i bilen. När vi hade åkt en stund så flyttade jag ner det när hon sov. Vill du ha en bild på det också så kan du skriva din mail så biforgar jag lite bilder.

 

 

4. En lite extra kommentar till dig, stolen är gjort så den kan användas framåt och bakåt. Det betyder INTE att jag tänker använda den framåt. Men eftersom att den är gjord på det sättet så finns det två grejer man kan göra för att tilta den bakåt så den passar bra för bebisar. Vill du komma hit så kan jag visa dig.

 

 

 

Hoppas att du är nöjd med svaren, återkom gärna igen om jag ska motbevisa dig med någonting annat du fått för dig! Godmorgon alla glada?

 

Roliga farmor.



Tröttisen

Don senaste dagarna har hon lärt sig så mycket saker, prutta med munnen, skaka saker och kan stå på benen riktigt bra :)

Då blir man väldigt trött, sista tuppluren är nu. Sen ska vi sussa runt 00.30 :)




Bort bra men hemma?

Efter att ha haft sällskap i nästan en vecka tycker jag att det är ganska tråkigt att vara hemma. Det är skönt att ha mina vanliga morgonrutiner men jag gillar verkligen sällskap! Har haft det jätte mysigt hemma hos Millan och sen hos farmor. Jag och Tilde har växt ihop lite, jag älskar henne så det gör nästan ont när jag tittar på min lilla flicka :)
 
Dagarna bestod av häng med millan och Elton, jättemysigt! Det var så kul att vakna upp till Eltons glädjeskrik på nedervåningen och när man kom ner så sprang han runt med någon leksak och såg allmänt busig ut. Att man kan förstå så mycke när man är liten! Vi myste mest inne och tog det lugnt, tog en liten tripp till affären i närheten och jag hade pälsat på Tilde som att det skulle vara iskallt ute så inne i affären började hon skrika så jag fick lov att ta upp henne. Det var inte lika kallt där som hemma (var 20 minus när vi åkte).
 
På torsdagen så åkte vi till huddinge med buss/tunnelbana/buss och det gick jättebra! Tog 2 timmar men så är det i Stockholm, inte som hemma när man tycker att det är långt att åka till noret (5 km) haha.
 
Min farfar hade aldrig träffat henne och hon flörtade på för fullt. Hon var lite skeptisk när vi först kom dit för hon är inte van att träffa dom, det tog inte många minuter innan hon slappnade av och lekte för fullt med gammel faster Mariann. Hon fick en jättefin leksak som jag tänkte visa lite senare. En blomma som låter och snurrar, och hon som älskar sina andra blommor så den blev en hit direkt.
 
Eftersom att hennes sömn har ändrats medans vi var borta (hurra!) så är hon redan vaken! Nu ska vi leka, hörs sen!
 
 
 
 

Brum brum

Nu är vi på väg hem :) Kunde åka med pappa för han hade köpt en bilbarnstol :)

Tilde satt och myste i den i en halvtimme igår och bara kikade :) Skönt att slippa bestämma själv ;) Upp till 18 kg!
Det är ett märke som gör i princip alla stolar till racing så dom borde ju veta vad dom håller på med!



Resan gick bra!

Hon var nöjd hela vägen och vi myste på sätet och bordet, kupétidningen fick massa minus av Tilde för den spydde hon på haha! :) Nu ligger vi i våran tillfälliga säng och myser :) Är så kul att vara här och hälsa på! Elton verkar gilla Tilde för hon har fått pussar och kramar :)











Nu drar vi!



Stockholm.

Efter att nästan ha fått en hjärnblödning efter gårdagens panik med packningen så är vi på banan igen, ätit frukost, duschat och kollat igenom packningen igen. Men alltid är det samma fråga, har jag missat något? Nu när jag ska packa åt två stycken så är det så mycke svårare.
Vi ska iväg och hälsa på min släkt några dagar. Ska sova hos Camilla, Jörgen och Elton i deras nya hus, jag har aldrig vart där så det ska bli jättekul. Passar på innan bebis nr 2 kommer, inte för mig alltså. Dom ska ha tillökning ;)
 
En sak jag hatar med att resa är min hemska resfeber. Den blir inge värre om jag ska åka till sthlm eller thailand, sjukt! Får ont i magen och blir jätte stressad! Brukar släppa när jag väl är på vägen men vad gör den för nytta nu?
 
Vi hörs sen vänner, släkt eller vem än nu som läser :)
 
 
 
 
 

Besök

Besök av faster Frida :)





Kinamat




Jag och Anders ska låta Tilde våra hemma med mormor medans vi går ut och äter. Ska bli mysigt med läskigt! Länge sen vi gjorde något själva nu. Sen blire mys och en slökväll :)

Promenad på starvägen

Promis med mormor/mamma



Komma ikapp!

Det har vart så mycke den senaste tiden så jag har kommit efter så nu ska ni få se bilder!
 
Det börjar vid nyår skriver bilderna som dom kommer ;)
Anders och Tilde på nyårsafton, även min fina syster Emma!
Tilde fick smaka lite gröt också, den var jättegod! Finns inte bilder på det men ett annat tillfälle, lillan vill hålla i skeden själv så hon fick prova!
 
Farmormys en hel dag i våmhus :) Hon är en riktig dagismamma, det är så kul att vara där för hon leker med Tilde och myser :)
 
Sen är det bilder på Tildes jämnåriga polare Love, en väldigt mysig kille tycker Tilde. Dom har ju träffast sen dom var en väldigt små. Skiljer bara 2 veckor på dom. Hans öra är väldigt mysigt och hålla i ;)
 
En bild på allas bebisar i mammagruppen. Åh vilka härliga bebisar och tjejer! Så glad att jag har hittat er :) KRAM!
 
Lite mysbilder på mig och Tilde också. Lillan har klöst sig inatt och så hade jag precis väckt henne på sista bilder som ni kanske ser. Vi skulle ju åka iväg tidigt till Natalie idag för mammaträff :)
 
 
Imorgon ska vi träffas igen med mammorna så kommer väl lite mer bebisbilder då ;) Och ett kort på mitt nya hår kanske..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klipp klipp



Framsteg igen!

Lillan vände sig ifrån rygg till mage precis när jag och Anders tittade :)

Här lite dåligt med energi så här inte orkar blogga så mycket. Det hoppas jag vänder snart!




Framsteg

Nu har hon börjat prata för fullt! Och idag har hon hittat fötterna :)




En beställning snor?

Tilde är förkyld, bloggar när hon är bättre :) Ska väl berätta om nyårsafton och hennes 4 månaders dag :)



Vad kommer nu?

Har en dotter Tilde som är född den 2012-09-01

RSS 2.0